Ryggskydd
Betygsätt denna artikel

Ryggskydd / Ryggstöd

Med hjälp av ett ryggstöd eller ett ryggskydd kan du avlasta ryggens muskler och dess kotor för att på så vis lindra smärta. I dag finns det flera olika sorters ryggstöd/ryggskydd som är anpassade för olika skador och smärtor i ryggen.
I samband med att du belastar ryggen fel eller utsätter den för hårt tryck ökar risken att du drabbas av belastningsskador liksom stela och ömma muskler. Även om din rygg är tränad och inte får vila särskilt ofta klarar den mycket men om du belastar den på fel sätt är det lätt att skada ryggen. Om du inte behandlar ryggen på rätt sätt kan det innebära att du drabbas av olika besvär. För att minska den risken kan du investera i ett ryggskydd eller ett ryggstöd. Det finns flera varianter på både ryggskydd och ryggstöd på marknaden som verkar avlastande och ger stöd åt kotorna och musklerna. Genom att använda ett ryggskydd kan du fortsätta med din träning och bibehålla en aktiv livsstil.

Ryggskydd för olika besvär

Olika ryggstöd och ryggskydd är utvecklade med olika funktioner. Produkterna kan vara konstruerade för att lindra smärta i ryggen, ge ländryggen stöd och verka avlastande. Ryggstöden kan användas vid olika tillfällen – både när det gäller akut smärtlindring och återkommande besvär som drabbar just ländryggen.

Ett ryggstöd är skapat med främst två funktioner som tillsammans ska stödja ryggen på ett effektivt sätt och ge avlastning. Det handlar om kompression och mekaniskt stöd som ges med hjälp av skenor. Dagens ryggskydd och stöd tillverkas i elastiska kompressionsmaterial med olika design och stabiliserande skenor utplacerade på olika sätt som ska lindra problem som rör ländryggen.

Ryggstöd som behandling

Produktsortimentet med ryggstöd och ryggskydd som finns på marknaden i dag är utvecklat för att ryggen ska få optimalt stöd vid olika ryggrelaterade problem. Ländryggen får ett extra stöd i svanken som drar ner på smärtan. Lider du av återkommande ryggproblem och smärta är ett ryggstöd en vanlig och effektiv del av behandlingen.

Vissa ryggstöd och ryggskydd har också en värmande effekt på det område som gör ont och du kan använda stödet eller skyddet mer eller mindre alltid – oavsett om du behöver avlasta ryggen under arbetsdagen eller träningspasset.

Våra tips

1. Ryggskydd med värmande effekt

(5/5)

Detta högkvalitativa ryggskydd från Rehband är utformat för att ge din ländrygg stöd och stabilitet samtidigt som det ger en värmande effekt. Skyddet är lämpligt för dig som lider av ömmande och stela muskler i ryggen. Detta ryggskydd används med fördel under träningspass och vardagliga aktiviteter för att lindra smärta och minska ytterligare förslitningar. Ryggskyddet är tillverkat i ett slitstarkt material så att du kan tvätta det utan att det försämras. Dessutom är ryggskyddet smidigt och kan enkelt användas under dina kläder.
Fördelar med detta smidiga ryggskydd från Rehband:

  • Värmer och ger stöd åt din ländrygg
  • Kan enkelt användas under kläderna
  • Lindrar stela och ömmande muskler

2. Högkvalitativt ryggskydd med stabiliserande skenor

(5/5)

Lider du av ömma och stela muskler och leder kan detta ryggskydd från Vulkan verka lindrande. Ryggskyddet ger stöd och har en värmande effekt samt ger kompression till ländryggen. Detta ryggskydd är ett så kallat universalskydd i en storlek som passar alla som behöver extra stabilitet för ryggen.

Fördelar med detta universalryggskydd från Vulkan:

  • Ryggskyddet har en värmande effekt
  • Lindrar smärta och förebygger förslitningar
  • Ryggskyddet är utrustat med stabiliserande skenor

3. Värmande ryggskydd från Rehband

(4.5/5)

Detta effektiva ryggskydd kommer från Rehband och ger kompression och stabilitet samtidigt som skyddet lindrar smärta och har en värmande effekt på ryggen. Skyddet är tillverkat i ett slittåligt material som är extra elastiskt vilket dämpar stötar maximalt. Produkten håller hög kvalitet och kan därmed tvättas om och om igen utan att förlora sin funktion.


  • Ger både kompression och verkar värmande
  • Ger ryggen ordentlig stötdämpning vid aktivitet
  • Ger din rygg både extra stöd och stabilitet